spacer.png, 0 kB
    Wetter Ostsee
BETA vesti

Find more about Weather in Краљево, RB
Click for weather forecast

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Galerija
Ministar Velimir Ilić u Kraljevu
Napisao KV O   
četvrtak, 18 jul 2013 11:13

Velimir Ilić, ministar građevine i urbanizma tokom posete Kraljevu je za završetak radova na hali sportova kazao da će država obezbediti potrebnih 30 miliona dinara, kao i ovo ministarstvo  za projekat urbane regeneracije u Dositejevoj ulici podržati podržalo kredit od osam miliona evra kod Evropske banke za obnovu i razvoj.

On je naveo da zbog sportista Kraljeva hala mora biti završena do jeseni, i da će za unutrašnje radove bićti izdvojeno 23 miliona dinara, a da će 30 miliona iz republičkog budžeta biti iskorišćeno za opremanje.
Ilić je ocenio da se  cena radova na hali pokazala ,,znatno većom od one ugovorene tenderom”.
- Cena hale znatno je premašila ugovorenu cenu na tenderu, ali ministarstvo s tim nema ništa, to neka utvrđuju nadležni, izjavio je Velimir Ilić.

Dragan Jovanović,  gradonačelnik Kraljeva  je ovim povodom kazao da će gradske vlasti izvršiti reviziju utroška sredstava koja su se, od tenderisanih 640 miliona dinara popela na oko 900 miliona dinara.

- Ne pričam ništa unapred, već samo najavljujem ozbiljnu reviziju koja se neće baviti samo ulazom i izlazom novca, već kompletnom tenderskom dokumentacijom i analizom fakturisanih i tržišnih cena", rekao je gradonačelnik Kraljeva.

Tokom obilaska Dositejeve ulice u kojoj bi 2015. godine trebalo  da počne izgradnja stambenog kompleksa koji bi se sastojao od četiri zgrade sa 360 stanova za potrebe oko 1000 Kraljevčana  trenutno nastanjenih u objektima starim oko 50 godina, oštećenim u zemljotresu, ministar Ilić je izjavio da je Kraljevo je kandidovano za kredit od osam miliona evra kod Evropske banke za obnovu i razvoj.

- Učešće grada biće infrastrukturno opremanje lokacija na kojima će zgrade biti spremne za useljenje 2018. godine, objasnio je ministar.

Ministar građevine i urbanizma je izrazio zadovoljstvo što za realizaciju izgradnje kargo-centra u Lađevcima postoje zainteresovani investitori,  dok je  gradonačelnik Kraljeva  kazao da je za ovaj projekat obezbeđena je kreditna linija od 30 miliona evra i da  predstoji proces eksproprijacije.


- Ušli smo u fazu konačnih pregovora, opštine Čačak i Kraljevo napravile su zajedničke timove za izradu neophodne dokumentacije, a takve timove imaju i ministarstva prostornog planiranja, građevinarstva, urbanizma, poljoprivrede i trgovine, rekao je Ilić dodavši da postoji i zajednička komisija ministarstava i Ministarstva odbrane koja usklađuje propise, a kargo centar će kako je planirano biti u civilnom delu I odvojen od vojnog dela.

- Predstoji proširenje aerodromske piste sa 30 na 45 metara i njeno produženje za 500 metara, a u opticaju je donacija od 10 miliona evra Turske koja je zainteresovana za pomoć u konverziji vojnog aerodroma u civilni", naglasio je gradonačelnik Jovanović.
Ministar Velimir Ilić je objasnio da je do zastoja u realizaciji planova izgradnje Moravskog koridora došlo zbog neuređenog toka reke Zapadne Morave.

- Ne možemo da pravimo autoput pored Morave ako nismo sredili njeno korito, moraju da se naprave odbrambeni nasipi, da se autoput podigne na određenu kotu i tek kada svi projekti budu gotovi znaćemo cenu Moravskog koridora", rekao je Ilić.

Ministar građevine i urbanizma je prilikom boravka u Kraljevu kazao da će izgradnja  Koridora  11 koja je stigla do petlje u Preljini biti završena za 38 meseci, kaoi da je u toku izgradnja  priključaka prema Kraljevu i Požegi.

 
Druga brigada Kopnene vojske svečano obeležila svoj dan
Napisao P.M.   
petak, 12 jul 2013 21:02

Druga brigada Kopnene vojske svečano obeležila svoj dan Druga brigade Kopnene vojske je sedmi put od formiranja svečano proslavila svoj dan, Petrovdan, koji je odabaran u znak sećanja na 12.jul 1805.godine, kada je srpski narod pod vodjstvom Karadjordja Petrovića, izvojevao pobedu nad turskom vojskom, osvojivši tadašnji Karanovac, sadašnje Kraljevo. Komandant Druge brigade kopnene vojske, brigadni general Marinko Pavlović, kazao je da su tokom poslednje godine uspešno realizovani svi zadaci, kao i sve tri misije Vojske Srbije. ,, Angažovanjem jednog streljacckog voda iz sastava Dvadesetprvog pešadijskog bataljona, pod okriljem Ujedinjenih nacija u okviru multinacionalnih operacija, učestvovali smo u sastavu snaga za izgradnju I occuvanje mira u svetu u Misiji na Kipru, kao i na tri medjunarodne vojne vežbe u Nemacckoj Ukrajini I Bugarskoj”, kazao je Pavlović na sveccanosti u kraljevacckoj kasarni u Ribnici. Komandant Druge brigade kopnene vojske, podsetio je da je ova brigada prošle godine učestvovala i u gašenju šumskih požara na Tari, pomagala gradjanima Raške, Novog Pazara, Sjenice , Nove Varoi u vodosnabdevanju, i u raščišćavanju snegom zavejanih komunikacija u Tutitnu I Sjenici tokom prošle zime. On je istakao ,,odlične rezultate Druge brigade kopnene vojske postignute na taktičkoj vežbi sa bojevim gadjanjem Resava 2013., koju je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić ocenio vrlo dobrom ocenom”. (Beta)

 
Štrajk glađu vojnog ratnog invada
Napisao Beta   
petak, 12 jul 2013 17:36

Ratni vojni invalid I dijabetičar na insulinu, Saša Aksić iz Žiče kod Kraljeva danas drugi dan štrajkuje glađu ispred zgrade gradske uprave, zahtevajući legalizaciju linijskih taksi vozila, jer mu je to jedini izvor prihoda.
"Na štrajk glađu sam se odlučio iz očaja i samo u kovčegu mogu da me odnesu odavde, jer smo i supruga i ja bez posla iako imamo dvoje dece, a jedini izvor prihoda nam je zarada od linijskog taksi prevoza kojim sam se bavio iako sam težak dijabetičar, ali nam nadležne inspekcije to ne dozvoljavaju", rekao je Aksić.
Navodeći da ima podršku kolega koji se bave linijskim taksi prevozom u gradu, Aksić je rekao da bi legalizacija linijskog taksi prevoza bila jedino rešenje za sve koji se bave tim poslom, jer drugi nemaju.
"Mi ništa ne tražimo više od toga osim da nas legalizuju, da plaćamo uredno svoje obaveze, a to što vozimo po ceni autobuske karte interna je stvar, jer svaki građanin može da bira ko će ga i po kojoj ceni prevoziti", rekao je on.
Aksić je naveo primer Čačka kao rešenje za probleme linijskih taksi prevoznika.
"Na primer, u Čačku je to regulisano tako što linijski taksisti mesečno plaćaju taksu od 5.000 dinara gradu i mirno rade svoj posao, navodi Aksić.
On je kazao da je kao vojni rezervista u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije bio ranjavan, zbog čega je proglašen ratnim vojnim invalidom sa 60 odsto oštećenja, kao i da mu država još duguje oko 2.500 evra na ime ratnih dnevnica.
Štrajkac glađu Saša Aksić je podsetio da je posle povrataka s kosovskog ratišta dobio dijabetes, i da injekcije insulina prima tri puta dnevno kao terapiju, koju je zbog gladovanja obustavio tokom dva danas štrajka.
Linijski taksi prevoz u Kraljevu podrazumeva prevoz putnika na uglavnom ustaljenim relacijama po cenama sličnim u autobuskom prevozu.

 
Promenljivo leto
Napisao KV Online   
sreda, 10 jul 2013 11:09

Za razliku od prošle godine, kada je u julu mesecu temperatura bila viša i od 40 stepeni, ovogodišnje leto je pokazalo drugu stranu s lica. Poput juna, tako i ovog meseca kiša i sunce se neprestano smenjuju, a Ibar, Morava i druga kupališta su mnogo manje posećena u odnosu na lane.
Deci posebno nedostaju kupanje i igra u vodi koju posle prohladnih i kišovitih noći sunce ne uspeva dovoljno da zagreje. Za razliku od dece, stariji se trude da maksimalno iskoriste letnje dane. Najmlađi, pak, više vole da posmatraju vodu gustirajući iz hladne sokove. Tako je i Miroslav Pecović, koga je tata Dragan doveo na jedno od kupališta u okolini Kraljeva, odlučio da posle kratkih kupanja, uživa na mostiću zajedno sa svojom drugaricom.

 
Na Vrnjačkom karnevalu više od 2.500 učesnika
Napisao KV Online   
sreda, 10 jul 2013 09:50


U periodu od 14. do 21.jula u Vrnjačkoj Banji će biti održan deveti po redu međunarodni Vrnjački karneval koji će okupiti više od 2.500 učesnika, saopštila je danas Turistička organizacija ovog prirodnog lečilista i odmarališta, organizator ove manifestacije.  
U karnevalsku povorci učestvovaće grupe iz zemalja bivše Jugoslavije, Rumunije i Kipra, a prema očekivanjima organizatora na banjskoj promenadi će je posmatrati oko 300.000 posetilaca Vrnjačke Banje.
Portparol Turističke organizacije Sonja Negojević je najavila ,,odličnu zabavu raznolikog sadržaja sa preko 80 dešavanja tokom karnevalskih dana“.
,,U centru Vrnjačke Banje biće održani koncerti Bijelog Dugmeta, grupa S.A.R.S, Sevdah baby, Miligram, Tribute bendovi Balachević, kao i TDY- pena party, što su samo neki od predviđenih sadržaja koji ce okupirati pažnju prisutnih, kazala je Negojevićka.
Centralni događaj karnevala, velika medunarodna karnevalska povorka, održaće se 20. jula sa početkom u 20,00 sati.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2005 - Your Company Name - design my rockettheme.com spacer.png, 0 kB