spacer.png, 0 kB
    Wetter Ostsee
BETA vesti

Find more about Weather in Краљево, RB
Click for weather forecast

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Reportaže
Kroti vukove i razume narav životinja
Napisao D.M.   
utorak, 23 decembar 2008 15:24

Lekar specijalista ortoped,  političar, profesor, oduvek i iznad svega zaljubljen u prirodu, dr Ljubiša Jovašević, stvorio je svoje malo carstvo u zaseoku Crna reka u Ibarskoj klisuri. Tu, iznad samog plahovitog Ibra koji dalje kulja prema Kraljevu praveći pravougaonu krivinu zvanu Lakat, najoštriju u čitavom vodotoku, Ljubiša provodi svaki slobodan trenutakbrinući o životinjama i pticama u svom dvorištu.

Opširnije...
 
Stolovi pod snegom
Napisao D.M.   
nedelja, 21 decembar 2008 17:19

Iz zaseoka Reka, poslednjeg „naselja šerpasa“ ispod planine Stolovi, danas se lepo video sneg koji je prekrio ovu planinu. Ivan Rudinac nam je iz svog dvorišta rukom pokazao obronke Stolova prekrivene snegom, radujući se što će za Novu godinu ceo ovaj kraj biti beo.

Opširnije...
 
Zlatne ruke najlepše bake
Napisao D.M.   
nedelja, 21 decembar 2008 13:23

Teško da u Srbiji postoji žena koja je čitav svoj život posvetila ručnim radovima, kao što je to činila i čini Marija Jablanović iz Žiče. Od detinjstva do danas, njene vešte ruke vezu, pletu, heklaju, i to najčešće po njenoj mustri.Dom nekada najlepše devojke u ovom kraju, a sada i bake, poput neke galerije zaboravljenih ručnih radova krasi mnoštvo stolnjaka, šustikli i narodnih nošnji. Lepa Mara, kako je nazivaju rođaci i prijatelji, ni danas ne posustaje, već svaki slobodan trenutak koristi da stvori još po nešto. Ipak, izrada narodnih nošnji je za nju najveći izazov i  inspiracija.

Opširnije...
 
Buketi iz „Florele“ za svaku priliku
Napisao D.M.   
subota, 20 decembar 2008 08:00

Mnogi od nas, kada požele da nekome poklone buket cveća, po navici odlaze u najlepšu cvećaru koju poseduju Biljana i Miladin Jakić, jer znaju da ovaj bračni par bukvalno „ne spava“ kako bi svoje mušterije u svako doba obradovao najlepšim cvećem i drugim pratećim artiklima iz velikih cvetnih vrtova širom Evrope.Još pre devetnaest godina kada su mnogi u već poljuljanoj Jugoslaviji u svakom pogledu, razmišljali šta će i kuda će sa biznisom, ovaj bračni par entuzijasta je  otvorio cvećaru pod nazivom „Florela“.

Opširnije...
 
Velja i Ivan čuvaju „Tri plus tri“
Napisao D.M.   
utorak, 16 decembar 2008 13:38

- Ma, kakav Mik Džeger, kakvi bakrači, imamo mi naš orkestar „Tri plus tri“. Oni traju već četrdeset godina, svirajući nam onu najlepšu muziku koja se nikada ne zaboravlja. To su pravi majstori, preko kojih smo upoznali džez, „Bitlse“ uživo, kroz njih nam je pevao Elvis Prisli, džezeri i ostali „preko bare“, o kojima smo šezdesetih samo putem muzičkih časopisa mogli nešto saznati. To su bili i ostali pravi muzičari, isključivi su mnogi Kraljevčani starije i srednje generacije.

Opširnije...
 
Kako je Miloš Antonović pomirio advokaturu i slikarstvo
Napisao D.M.   
nedelja, 14 decembar 2008 11:39

Čim završi posao sa pravdama i krivdama ovog sveta, poređa predmete po datumima i važnosti na kancelarijskom stolu, viđeni kraljevački advokat Miloš Meke Antonović trči kući da slika. Ušeta lepo u svet kolorita, da nadoknadi onaj deo sebe koji je sticajem okolnosti preskočio.
- Ja sam slikar koji se bavi advokaturom, a ne obratno, predstavio nam se za svaki slučaj na početku razgovora Antonović, ističući da će jedino tako stvari biti postavljene po pravom redosledu i njegovim osećanjima.

Opširnije...
 
Prošlost Kraljeva otrgnuta od zaborava
Napisao D.M.   
subota, 13 decembar 2008 10:44

Dve godine već, Marjan Kasabašić vlasnik firme „Medija komerc“, marljivo  traga za svakim slovom i rečju, objavljenim u štampanim medijima Kraljeva počev od 1933.godine, pa sve do danas. Rođeni Kraljevčanin i svedok mnogih zbivanja, poželeo je da na jednom mestu objedini sva događanja i teme iz javnog života svog grada, u elektronskoj formi. Idući od redakcije do redakcije, od čoveka do čoveka, zalazeći  u prašnjave podrume, uspeo je da prikupi sve novine, osim sedam brojeva „Ibarskih novosti“ s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina. Kaže, na tragu je i ovim izdanjima.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2005 - Your Company Name - design my rockettheme.com spacer.png, 0 kB