spacer.png, 0 kB
    Wetter Ostsee
BETA vesti

Find more about Weather in Краљево, RB
Click for weather forecast

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Komšiluk
Sa fantomkom upao u kucu i pucao u vlasnika
Napisao KV Online   
utorak, 11 jun 2013 16:02

Lopov sa fantomkom upao je 8.juna oko 23.00 sati u privatnu kucu V.A u mestu Rudno kod Kraljeva, maltretirao porodicu sa troje dece i pucao u domacina zbog 50.000 dinara i nešto zlata, saopsstila je  Policijska uprava Kraljevo.  

Sumnja se da je razbojnik, maskiran "fantomkom" i naoružan, došao do porodicne kuce V. A. (48) i S.A. (46) i njihovo troje dece i, uz pretnju da ce ih sve pobiti, zahtevao novac i zlato.

Kada se vlasnik V.A. oglušio o njegova naredenja i pokušao da zaštiti sebe i porodicu, razbojnik je u kuci ispalio više hitaca, kada je V.A. zadobio ustrelnu ranu u predelu stomaka., posle cega je razbojnik  sa stola uzeo iznudeni novac i zlatan nakit u vrednosti od preko 50.000 dinara i pobegao.

Povredeni V.A.  je prebacen u Zdravstveni centar "Studenica" u Kraljevu gde je podvrgnut hirurškom zahvatu i nalazi se van životne opasnosti.

Uvidaj je izvršio istražni sudija Višeg suda u Kraljevu, u prisustvu zamenika Višeg javnog tužioca i pripadnika kraljevacke kriminalisticke policije.
Pripadnici kriminalisticke policije podneli su krivicnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu protiv nepoznatog izvršioca, zbog osnova sumnje da je u mestu Rudno kod Kraljeva, izvršio krivicno delo razbojništvo, kojom prilikom je hicem iz pištolja vlasniku porodicne kuce naneo tešku telesnu povredu.

Preduzimaju se mere na identifikaciji i pronalasku odbeglog razbojnika, kao i na rasvetljavanju svih okolnosti izvršenja ovog krivicnog dela, navedeno je u saopštenju.

 
Uhapšeni zbog mita u zdravstvu
Napisao KV O   
četvrtak, 25 april 2013 13:50

Kraljevačka policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu lišila je slobode dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su od više pacijenata za operaciju u zdravstevnom centru "Studenica'' tokom ove i prošle godine zahtevali i primili mito u iznosu višem od 1.000 evra.
Kako je saopštila danas Policijska uprava Kraljevo, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanja mita lišeni slobode su V. V. (52) i J. J. (44).
Postoje osnovi sumnje da su V.V. i J.J. od više pacijanata za operaciju vena uzimali od 146 do 246 evra na ime kupovine medicinskog pomagala "stripper" neophodnog za operaciju, u neregistrovanoj ambulanti osumnjičene J.J, i pored toga što je neophodan materijal zdravstveni centar "Studenica" nabavljao o trošku RFZZO.
Pacijenti su primani kao hitan slučaj na hospitalizaciju, jer nisu imali odgovarajući uput.
Osumnjičeni V. V. i J. J, uz krivičnu prijavu, biće privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Kraljevu, navedeno je u saopštenju.

 
Gradonačelnik Jovanović očekuje podršku drugih gradova
Napisao P.M.   
sreda, 17 april 2013 19:33


Gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanović izrazio je u sredu očekivanje da će Deklaraciju protiv emitovanja rijaliti programa podržati i drugi gradovi.

Skupština Kraljeva je u utorak usvojila Deklaraciju protiv programskih sadržaja rijaliti programa emitovanih putem medija sa nacionalnom frekvencijom.

"Iako znamo da to nije u našoj nadležnosti već da se time bavi Radio-difuzna agencija, naša je želja bila da kao grad prvi pokrenemo inicijativu koju će, nadam se, podržati i neki drugi gradovi, a koja bi mogla i te kako da promeni medijsku sliku u Srbiji", kazao je Jovanović.

On je naglasio da je reč o "sistemskom genocidu koji se preko programa sa nacionalnom frekvencijom vrši nad srpskim narodom".

"Tu se pre svega misli na emisije kao što su Veliki brat, Farma, Luda kuća, Preljubnici i druge čija sadržina veoma negativno utiče na naš narod, čak i vredjajući nacionalno biće srpskog naroda što je najgore. Kao prosvetni radnik mogu reći da ostavljaju veoma loš uticaj na omladinu", rekao je gradonačelnik Kraljeva.

Opširnije...
 
Gradska skupština Deklaracijom protiv rijaliti programa
Napisao KV Online   
utorak, 16 april 2013 22:13

Skupština grada Kraljeva je na današnjoj sednici  usvojila kao radni zakljuccak Deklaraciju  odborničke grupe Nova Srbija protiv programskih sadržaja rijaliti programa emitovanih putem ektronskih medija sa nacionalnom frekfencijom, zahtevajući  reagovanje državnih organa i drugih nadležnih institucija.
U Deklaraciji se navodi da odbornici Skupštine grada Kraljeva očekuju podršku svih lokalnih samouprava  ,,u zaštiti nacije od sistemskog i sistematskog kulturnog genocida, koji emtiovanjem rijaliti programa forsiraju mediji zarad lake zarade, najdirektnije utičući  na stanje kolektivnog duha srpskog naroda“.
,,Forsiraju ih mediji sa nacionalnom frekfencijom, programskim sadržajima poput takozvane Farme, Velikog brata, Lude kuće, Trenutka istine, Preljubnika i svih ostalih vrednosti kojima se vređa dostojanstvo nacije“.
Kraljevački odbornici  su u Deklaraciji napisali da su ,,svesni opasnosti  programskih sadržaja kojima se vredja javni moral, dostojanstvo Srpske prvoslavne crkve, a  propagira pedofilija, homoseksualizam, sa uticajem na negativno formiranje stavova mladih generacija“.
Skupsstina Kraljeva je  zatražila od Vlade, Ministarstva kulture i informisanja, Radio difuzne agencije, intelektualne javnosti i Srpske pravoslavne crkve,  podršku u zaštiti javnog morala,  kolektiviteta, tradicije,  vere i kulture srpskog naroda i opšte prihvaćenih standarda ponašanja.

 
Kraljevačkom gimnazijalcu nagrada za esej o Pekiću
Napisao Beta   
četvrtak, 04 april 2013 10:56

Učenik druge godine Filološke gimnazije u Kraljevu, sedamnaestogodišnji  Andrija Milovanović iz Mataruške Banje pobedio je esejom ,,Razgovor sa Pekićem“  na konkursu Treće beogradske gimnazije i  Fondacije  ,,Borislav Pekić“ za darovite učenike koji pišu prozu, ,
Milovanović  je juče  obavešten da je žiri na čijem se čelu nalazi Radoslav Bratić, odlučio da ga proglasi  dobitnikom  ove nagrade, koja će mu biti uručena  4.aprila na svečanosti u Trećoj beogradskoj gimnaziji.

Opširnije...
 
Predsednici opština protiv eksploatacije nikla
Napisao Beta   
ponedeljak, 11 februar 2013 23:09

Predsednici opština Trstenik, Vrnjacka Banja i Topola izjasnili su se danas protiv eksploatacije nikla u svojim opštinama, kao i protiv toga da se o tom pitanju odlučuje na državnom, a ne nivou lokalnih samouprava.

Predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksich izjavio je za agenciju Beta da neće dozvoliti eksploataciju rude nikla u toj opštini, niti dozvoliti da Nacrt novog zakona o geološkim istraživanjima udje u skupštinsku procesduru.

Večernje novosti prenele su danas da se u Nacrtu tog zakona navodi da će se ubuduće o istraživanju i eksploataciji nikla odlučivati na nivou države, a ne na nivou opština. Dodaje se da su u nadležnom ministarstvu rekli da je takva novina uvedena zato što su to trazile same opštine.

"Ključna zamerka na nacrt je što država daje ovlašćenje privatnoj kompaniji koja ulaže milione u to istraživanje, pa je normalno da će kasnije krenuti sa eksplatacijom", rekao je agenciji Aleksich za agenciju Beta.

Predsednik opštine Trstenik negirao je da su opštine tražila izmene zakona.

"Potpuna je neistina da su neke opštine same tržile novi zakon, kao i da nismo sami sposobni za takve poslove. Opštinama niko nije predložio taj nacrt pre nego što ga je ministarstvo objavilo", naveo je Aleksich.

On je dodao da se tim zakonom oduzima ovlašćenje lokalnim samoupravama i da to nije u duhu decentralizacije.

Aleksich je podsetio da je Srbija pedesetih godina radila geološka istraživanja na području Trstenika i zna da postoji veliko nalazište nikla.

"Po mojim saznanjima kompaniji 'Srbija nikl' su istekla ovlašćenja 31. decembra 2012. godine, osim ako im nije naknadno produženo ovlašćenje, oni nemaju pravo na tu vrstu istraživanja", zaključio je Aleksich.

Predstavnik kompanije "Srbija nikl" Dragoslav Božović ranije je izjavio da ta kompanija ima dozvole za istraživanja na područjima opština Vrnjačka banja i Topola i podnela je zahteve za još dve lokacije na Mokroj gori.

Božović je tada naveo da se predloženim rešenjima novog zakona oduzima moć odlučivanja lokalnim samoupravama i da će zakon onemogućiti da se bez stručne argumentacije i znanja obustavljaju poslovi.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Slobodan Djurović izjavio je za agenciju Beta da će se uprkos svemu opština i dalje protiviti geološko-rudarskim istraživanjima i eventualnoj eksploataciji ruda štetnih po životnu sredinu.

"Mi smo i dalje protiv istražnih radnji na teritoriji Vrnjačke Banje, s obzirom da je sadašnja vlast stavila van snage odluku prethodne vlasti koja je dozvolila istražne radnje na području opštine", kazao je Djurović.

Prema njegovim rečima, taj stav je uskladjen sa činjenicom da je Vrnjačka Banja ekološka sredina prve kategorije i prirodno lečilište i odmaralište, prepoznatljivo po svom prirodno lekovitom faktoru koji čine sedam izvora na jednom kvadratnom kilometru.

"Ne smemo zanemariti takav prirodni potencijal Vrnjačke Banje i lokalna samouprava će potpunim skupštinskim konsenzusom stati u njegovu odbranu", rekao je DJurović.

Predsednik opštine Topola Dragan Jovanović rekao je za agenciju Beta da je nacrt novog zakona "divljački način da se počne eksploatacija nikla bez obzira što će posledice po zdavlje stanovinštva biti katastrofalne, a da za to niko neće pitati opštine i gradjane koji tu žive".

"Opštine neće moći da daju ni mišljenje o uticaju na životnu sredinu čime se potpuno ugrožava proizvodnja hrane i vodotoci od Oplenca do Rudnika, a da ne govorimo koliku će štetu pretrpeti turizam ovog dela Srbije", rekao je Jovanović.

On smatra da je neprihvatljivo što je takav predlog prošao odredjene komisije, ali je izrazio očekivanje da će Vlada Srbije imati više razumevanja i da neće dozvoliti da se ugrozi život i zdravlje stanovništva gde se bude vršila eksploatacija nikla.

"Evo na primeru Topole, eksploatacija će moći da se vrši oko 20 godina. Pa, zar je vredno da se za toliki vremenski period upropasti budućnost jedne regije i najbogatijeg dela Srbije, a tu su izvori u Arandjelovcu i vinogradi voćnjaci i njive Šumadije", rekao je Jovanović.

 
Predsednici opština protiv eksploatacije nikla
Napisao Beta   
ponedeljak, 11 februar 2013 23:03

Predsednici opština Trstenik, Vrnjacka Banja i Topola izjasnili su se danas protiv eksploatacije nikla u svojim opštinama, kao i protiv toga da se o tom pitanju odlučuje na državnom, a ne nivou lokalnih samouprava.

Predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksich izjavio je za agenciju Beta da neće dozvoliti eksploataciju rude nikla u toj opštini, niti dozvoliti da Nacrt novog zakona o geološkim istraživanjima udje u skupštinsku procesduru.

Večernje novosti prenele su danas da se u Nacrtu tog zakona navodi da će se ubuduće o istraživanju i eksploataciji nikla odlučivati na nivou države, a ne na nivou opština. Dodaje se da su u nadležnom ministarstvu rekli da je takva novina uvedena zato što su to trazile same opštine.

"Ključna zamerka na nacrt je što država daje ovlašćenje privatnoj kompaniji koja ulaže milione u to istraživanje, pa je normalno da će kasnije krenuti sa eksplatacijom", rekao je agenciji Aleksich za agenciju Beta.

Predsednik opštine Trstenik negirao je da su opštine tražila izmene zakona.

"Potpuna je neistina da su neke opštine same tržile novi zakon, kao i da nismo sami sposobni za takve poslove. Opštinama niko nije predložio taj nacrt pre nego što ga je ministarstvo objavilo", naveo je Aleksich.

On je dodao da se tim zakonom oduzima ovlašćenje lokalnim samoupravama i da to nije u duhu decentralizacije.

Aleksich je podsetio da je Srbija pedesetih godina radila geološka istraživanja na području Trstenika i zna da postoji veliko nalazište nikla.

"Po mojim saznanjima kompaniji 'Srbija nikl' su istekla ovlašćenja 31. decembra 2012. godine, osim ako im nije naknadno produženo ovlašćenje, oni nemaju pravo na tu vrstu istraživanja", zaključio je Aleksich.

Predstavnik kompanije "Srbija nikl" Dragoslav Božović ranije je izjavio da ta kompanija ima dozvole za istraživanja na područjima opština Vrnjačka banja i Topola i podnela je zahteve za još dve lokacije na Mokroj gori.

Božović je tada naveo da se predloženim rešenjima novog zakona oduzima moć odlučivanja lokalnim samoupravama i da će zakon onemogućiti da se bez stručne argumentacije i znanja obustavljaju poslovi.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Slobodan Djurović izjavio je za agenciju Beta da će se uprkos svemu opština i dalje protiviti geološko-rudarskim istraživanjima i eventualnoj eksploataciji ruda štetnih po životnu sredinu.

"Mi smo i dalje protiv istražnih radnji na teritoriji Vrnjačke Banje, s obzirom da je sadašnja vlast stavila van snage odluku prethodne vlasti koja je dozvolila istražne radnje na području opštine", kazao je Djurović.

Prema njegovim rečima, taj stav je uskladjen sa činjenicom da je Vrnjačka Banja ekološka sredina prve kategorije i prirodno lečilište i odmaralište, prepoznatljivo po svom prirodno lekovitom faktoru koji čine sedam izvora na jednom kvadratnom kilometru.

"Ne smemo zanemariti takav prirodni potencijal Vrnjačke Banje i lokalna samouprava će potpunim skupštinskim konsenzusom stati u njegovu odbranu", rekao je DJurović.

Predsednik opštine Topola Dragan Jovanović rekao je za agenciju Beta da je nacrt novog zakona "divljački način da se počne eksploatacija nikla bez obzira što će posledice po zdavlje stanovinštva biti katastrofalne, a da za to niko neće pitati opštine i gradjane koji tu žive".

"Opštine neće moći da daju ni mišljenje o uticaju na životnu sredinu čime se potpuno ugrožava proizvodnja hrane i vodotoci od Oplenca do Rudnika, a da ne govorimo koliku će štetu pretrpeti turizam ovog dela Srbije", rekao je Jovanović.

On smatra da je neprihvatljivo što je takav predlog prošao odredjene komisije, ali je izrazio očekivanje da će Vlada Srbije imati više razumevanja i da neće dozvoliti da se ugrozi život i zdravlje stanovništva gde se bude vršila eksploatacija nikla.

"Evo na primeru Topole, eksploatacija će moći da se vrši oko 20 godina. Pa, zar je vredno da se za toliki vremenski period upropasti budućnost jedne regije i najbogatijeg dela Srbije, a tu su izvori u Arandjelovcu i vinogradi voćnjaci i njive Šumadije", rekao je Jovanović.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2005 - Your Company Name - design my rockettheme.com spacer.png, 0 kB