spacer.png, 0 kB
    Wetter Ostsee
BETA vesti

Find more about Weather in Краљево, RB
Click for weather forecast

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kultura
Filip za Srpsku Novu godinu pevao na gradskom trgu
Napisao P.M.   
petak, 13 januar 2012 00:21

Filip Mitrović za doček Nove godine godine po julijanskom kalendaru pevao je na Trgu srpskih ratnika u pratnji 25 muzičara, nekadašnjih i sadašnjih đaka mužičke škole "Stevan Mokranjac" iz tog mesta pred oko 6000 Kraljevčana
 
U pozorštu obrušen deo plafona
Napisao D.M.   
utorak, 13 decembar 2011 21:04

U kraljevačkom pozorištu, koje je znatno oštećeno u zemljotresu prošle godine, srušio se deo plafona u probnoj sali
Opširnije...
 
Pisac Radoslav Pavlovic u Kraljevu
Napisao P.M.   
petak, 18 novembar 2011 20:09
Pisac Radoslav Pavlovic u Kraljevu
Književnik Radoslav Pavlovic, predsednik Saveta za kulturu Srpske napredne stranke (SNS), boravio je u Kraljevu, gde se najpre družio sa djacima Osnovne škole u Grdici i održao tribinu u sali Skupštine grada Kraljeva. Pavlovic je pisac niza dramskih tekstova, medju kojima su scenario serije "Moj rodjak na selu" i tekst "Šovinisticke farse" koju je svojevremeno uspešno igralo i Kraljevacko pozorište.
 
Nikola i violina moraju dalje
Napisao D.M.   
utorak, 25 oktobar 2011 18:09
Dvadesetogodišnji Kraljevčanin Nikola Ćuković , student  druge  godine violine Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu, letos  je čitavih mesec dana bio deo ,,Stuba filharmonije“ iz Nemačke, pod dirigentskom palicom Martina Lenca. Nikolu su predvodnici ovog čuvenog orkestra prepoznali kao vanserijskog muzičara i pozvali da bude solista. Muzicirao je na violini u prepunim muzičkim dvoranama Berlina, Lajpciga, Jene, Erfurta i Lajmara. Publika ga je nagradjivala aplauzom, a na kraju turneje, dirigent Lenc mu je ponudio da studije nastavi u Nemačkoj.
Opširnije...
 
"Susret sa brojem 13"
Napisao P.M.   
petak, 30 septembar 2011 19:07

Da broj 13 nije uvek nesećan uverila se kraljevačka književna publika prisustvujući predstavljanju knjige Bube Stanković Rašković "Susret sa brojem 13".
Opširnije...
 
Jelenin ,,Putokaz kroz vekove“
Napisao D.M.   
četvrtak, 14 jul 2011 13:57
U galeriji ULUK-a ,,Maržik,, u Kraljevu u toku je izložba slika i crteža slikarke Jelene Dugalić Milašinović, rođene pre trideset godina u ovom gradu. Umetnicu i njene radove  je ovdašnjoj publici prdstavio otvorio Miloš Antonović, kraljevački slikarSigruan crtež, slobodan i bez kalkulacije, arhitekturalnost u postavci kompozicije bilo da je u pitanju objekat ili ljudska figura, lakoća punjenja prostora bojom, umeće da se opijenost renesansom vizuelizuje, aler pritajen ali uvek provavremen, umeće slikanja i umeće crtanja-to je Jelena Dugalić Milašinović, kazao je Antonović.
On je nagovestio da će ,,Jelenine slike i same postati freske, možda i protiv volje autora,,.
,,Patina vremena, polako ali sigurno daće im istorijski premaz kao ikonama na oltarima pravoslavnih crkava. Svojim slikama i svojim crtežima, hteli to ili ne, autor nas tera da  
joj se kao poklonici neke nove religije, ispovedamo preko slika kao svešteniku, rekao je Antonović.
Naglašavajući da je na Jeleninim delima figura samo podtekst za neku buduću naraciju, kritičar je primetio da su ona rađena pod uticajem vizantijskog fresko slikarstva.
Jelena Milašinović je student Politehnike na odseku grafičkog dizajna u Beogradu gde živi i stvara.
Samosalne izložbe – Beograd 2010. Klub Medjunarodnog Press centra, begrad 2010. Klub Bogotražitelj, Ub 2011. Likovna galerija ,,Sveti Luka,, .
Kolektivne izložbe – Aleksandrovac 2010. galerija Muzeja, Brus 2010. Centar za kulturu i bibliotekratstvo, Beograd 2011. Mikser  festival.
 
Počeo VII Vrnjacki karneval
Napisao P.M.   
subota, 09 jul 2011 22:32

Ove godine Vrnjacka Banja je evropska karnevalska prestonica i Turisticka organizacija Vrnjacka Banja pod pokroviteljstvom SO Vrnjacka banja i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja po VII put organizuje Vrnjacki Karneval od 10-17. jula 2011.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2005 - Your Company Name - design my rockettheme.com spacer.png, 0 kB