spacer.png, 0 kB
    Wetter Ostsee
BETA vesti

Find more about Weather in Краљево, RB
Click for weather forecast

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kultura
Kraljevčanin u vrhu srpske diplomatije
Napisao D. M.   
petak, 24 april 2009 11:31

Knjiga „Milenko Vesnić –gransenjer srpske diplomatije“ autora Radoslava Vesnića Mlađeg, objavljena u izdanju Centra za studije Jugoistočne Evrope i Fakulteta političkih nauka Beograd, predstavljena je u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“u Kraljevu. Dr Milenko Vesnić je rođen 1862. godine  u selu Dunušiću u topličkom kraju.

Opširnije...
 
Srednjovekovni Stalać
Napisao A. Marić   
petak, 10 april 2009 22:42

U galeriji Narodnog muzeja u Kraljevu predstavljena je monografija „Srednjovekovni Stalać“ u izdanju Arheološkog institute iz Beograda. Autori  ove puiblikacije su Dušica Minić i Obrenija Vukadin.
O knjizi i pojmu srednjovekovnog grada Stalaća govorio je dr Marko Popović, naučni saradnik Arheološkog instituta, a o pokretnoj arheološkoj građi  Vesna Bikić. O pozvanosti da govori o ovoj temi svedoči dosadašnji rad dr Popovića na monografijama „Užički grad“, „ „Beogradsko tvrđava“ i „Ras“, dok je profesorka Bikić autor monografija „Keramika srednjovekovnog Beograda“ i „Gradska keramika Beograda“.

Opširnije...
 
Dva koncerta za žički živopis
Napisao A. M.   
petak, 10 april 2009 22:39

Danas je u medija centru MMC „Kvart“ u Kraljevu održana konferencija za novinare povodom održavanja „Koncerta 15 instrumenata“  Slobodana Trkulje. Novinarima su se obratili sam Slobodan Trkulja i đakon Radoš Mladenović ispred manastira Žiče, čijem fondu u osnivanju ide prihod od koncerta u Kraljevu.

Opširnije...
 
Izložba u Narodnom muzeju
Napisao A. M.   
sreda, 08 april 2009 13:13
U galeriji Narodnog muzeja  sinoć je  otvorena izložba Miroslava Lazovica "Od figuracije do apstrakcije"
Opširnije...
 
Popravljamo kišobrane
Napisao A. M.   
utorak, 07 april 2009 14:54
Sinoć je u Kraljevačkom pozorištu izvedena premijera predstave za decu „Popravljamo  kišobrane“, koju je po tekstu Bobana Arizanovića režirala Jasmina Radović.  Predstava  je presek savremene i klasične produkcije za decu bilo književne, bajke, poezije, bilo crtanih filmova i savremene muzike.
Opširnije...
 
Najava bogatog pozorišnog programa
Napisao A. M.   
ponedeljak, 06 april 2009 19:33

Na  konferenciji za novinare u Kraljevačkom pozorištu  direktora Biljana Konstantinović objavila je rezultate rada u protekla dva i po meseca.
- Ovaj period obeležila je visoka posećenost predstava,zahvaljujući ponajviše izvođenju dve predstave našeg pozorišta, „Familije“ prema tekstu Branislava Nušića i „Putujućeg pozorišta Šopalović“ prema tekstu Ljubomira Simovića, koje je u proseku gledalo preko dvesta gledalaca, kazala je  Konstantinovićeva. Ona je  najavila da pozorište za april 2009. godine planira održavanje dvadeset programa za trideset dana.

Opširnije...
 
Dositej i čitanje
Napisao A. M.   
subota, 04 april 2009 20:39

Sinoć je u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ održan program pod nazivom „Čitanje Dositeja“.  O delu Dositeja Obradovića govorio je profesor dr. Dušan Ivanić, dok je o posebnoj temi čitanja govorila profesor Dragana Vučićević. Ceo program je bio u znaku stogodišnjice kraljevačke gimnazije. Ovo je i prva od manifestacija kojom će kraljevačka gimnazija u saradnji sa lokalnom samoupravom i institucijama kulture obeležiti ovaj važan jubilej.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2005 - Your Company Name - design my rockettheme.com spacer.png, 0 kB