spacer.png, 0 kB
    Wetter Ostsee
BETA vesti

Find more about Weather in Краљево, RB
Click for weather forecast

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Forum
Policijski hotel ,,Promenada,, počeo sa komercijalnim radom
Napisao D.M.   
četvrtak, 08 april 2010 15:18
Nekadašnji hotel ,,Partizanka,, u Vrnjačkoj Banji, koji je vlasništvo Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, i čije je ime promenjeno u hotel ,,Promenada,, pocčeo je sa radom na komercijalnoj osnovi, saznaje Beta u ovdašnjoj Turističkoj organizaciji.
Prema rečima Gorana Karavesovića iz Turističke organizacije Vrnjačka Banja, u hotelu ,,Promenada,, pansion u dvokrevetnoj sobi staje 1.400 dinara, a u trokrevetnoj 1260 dinara.
,,Ovo je velika stvar za Vrnjačku Banju, jer je ovaj objekat do skoro bio rezervisan samo za radnike MUP-a Srbije, ali s obzirom da raspolaže sa 160 ležaja i atraktivnom lokacijom na samoj promenadi, ubuduće ce svi banjski gosti moći po povoljnim cenama da koriste smeštajne kapacitete u hotelu ,,Promenada,, , rekao je Karavesović.
On je dodao da se u ovom hotelu apartmanski smeštaj može rezervisati po ceni od 15-35 evra, zavisno od zone i kategorije apartmana.
U objektu "Promenada"  kafa košta 30 dinara, espresso sa mlekom za 45, sokovi 70 dinara, dok od jela sa roštilja velika pljeskavica staje 250 dinara, a vešalica i medaljoni sa pečurkama 400 dinara.
 
Donatorski doručak za decu bez roditeljskog staranja
Napisao D.M.   
sreda, 07 april 2010 15:13
Tradicionalni Uskršnji donatorski doručak za decu bez roditeljskog staranja, zbrinutih u hraniteljskim poodicama, održan je danas u svečanoj sali Skupštine grada Kraljeva, u organizaciji Kluba prijatelja dece i pod pokroviteljstvom Gradske skupštine.
Opširnije...
 
Pred praznik nad praznicima
Napisao A.M.   
četvrtak, 01 april 2010 23:56
Kao i prethodnih godina, đaci Umetničke škole zajedno sa svojim profesorima postavili su svoj uskršnji štand na  Trgu srpskih ratnika.
Opširnije...
 
U Kraljevu osnovan PULS Srbije
Napisao A.M.   
nedelja, 21 mart 2010 11:08
Sinoć je u prepunoj sali multimedijalnog centra KVART održana osnivačka skupština Pokreta udruženih lokalnih samouprava Srbije (PULS), koji će se boriti za decentralizaciju gradova i ošstina, i čija će centrala biti u Kraljevu.
PULS-u su pristupili Pokret za Kraljevo, Pokret za Užice, Udruženje ,,Obrenovac naš grad,, , Pokret za Čačak, Grupa građana ,,Ravanica,, iz Ćuprije, Pokret za Rašku i njena sela i Politička organizacija ,,Zaplanje moja kuća,, iz Gadžinog Hana.
Radno predsedništvo predstavnika pokreta i udruženja iz svih sedam gradova i opština novoformiranog Pokreta, za predsedavajućeg predsednisšva Pokreta udruženih lokalnih samouprava Srbije, izabralo je predsednika Pokreta za Kraljevo,dr Ljubišu Jovaševića.
- Osnovni cilj PULS-a je decentralizacija  koja mora postojati i u političkim organizacijama, jer ukoliko ne postoji, od političke organizacije koja je centralizovana, ne može se očekivati da sprovede decentralizaciju gradova i opština, rekao je Jovašević.
On je dodao da "postoje pokussaji izigravanja principa decentralizacije".
- Reč je o formiranju statističkih regiona, koji bi mogli biti pokušaj jedne i nekoliko regionalnih stranaka da se održe na političkom polju Srbije, a u tom slučaju ostali gradovi i opštine bi imali dva centra što bi udvostručilo njihove obaveze, a ne jedan, izjavio je Jovašević.
Ljubiša Jovašević je najavio sledeće poteze PULS-a Srbije, koji che se odnositi na uspostavljanje koalicionih odnosa sa drugim lokalnim pokretima i strankama, analize postojechih resursa i  pripreme za izbore na lokalnom i republičkom nivou.
 
Uhapšen Ostoja Tegeltija direktor ATP „Morava“
Napisao D.M.   
sreda, 17 mart 2010 19:24

Ostoja Tegeltija (1950) iz Sremske Kamenice, direktor autoprevoznog preduzeća iz Vrnjačke Banje ATP „Morava travel, travel,“ i vlasnik i direktor preduzeća „Travel Travel“ iz Novog Sada, Ostoja Tegeltija uhapšen je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, saopštila je danas kraljevačka policija.

Sumnja se da je Tegeltija u periodu od 2006. do 2009.godine, na osnovu falisifikovane odluke Upravnog odbora, prebacio 46 miliona dinara sa računa ATP „Morava“ na račun Agrobanke u Novom Sadu, koristeći ova sredstva za vraćanje kredita koje je preko računa preduzecha „Travel, Travel“ podigao na ime kupovine ATP „Morava“.

Ostoja Tegeltija je za svoje preduzeće „Travel, Travel“ pribavio protiv imovinsku korist, tako što je sačinjavao ugovore o zakupu autobusa po znatno višim cenama od tržišnih, zbog čega su se sredstva odlivala sa ATP „Morava“ na račun njegovog preduzeća u Novom Sadu „Travel, Travel“.


U policijskom saopštenju stoji i da je uhapšeni Ostoja Tegeltija, uz novčanu nadoknadu iznajmljivao drugim pravnim licima dozvole za međunarodne linije, koje su u vlasništvu ATP „Morava“. 
Da se ne zaboravi
Napisao A.M.   
sreda, 17 mart 2010 18:30
U galeriji Narodnog muzeja u Kraljevu otvorena je izložba pod nazivom «Da se ne zaboravi» posvećena nemilim događanjima na Kosovu  i stradanjima Srba i pravoslavnih svetinja 17. marta 2004. godine. Izložba koja se sastoji od kopija fresaka iz kosovskih i metohijskih manastira, kao i dela etnografske zbirke organizovana je sa blagoslovom episkopa žičkog Hrizostoma. Besedu  pod nazivom «Dve priče o krstu i zaboravnima» izgovorio je pesnik Miloš Milišić.
Izložbu je otvorio vladika žički gospodin Hrizostom.
- Mi možemo uvek da se divimo onom narodu koji je boravio na Kosovu za vreme turskoga ropstva, i da se divimo i sada  ljudima koji su tamo ostali. Ono što se desilo kroz istoriju, i ono što se desilo 1999. i 2004. godine, naravno, ne smemo da zaboravimo, rekao je episkop Hrizostom i naglasio da se ne može jedan narod tek tako uništiti, i da samo po dopuštenju Božjem to može da se desi.
On je kazao  da u svakom narodu ima i greha i nedostataka, kao i što ga  u u srpskom narodu ima.
Izložba je organizovana na inicijativu Akademije SPC za umetnost i konzervaciju, u više eparhijskih i crkvenih centara u Beogradu, Bijeljini, Sarajevu, Čajetini i Han Pjesku. U muzičkom delu programa nastupila je pevačka grupa «Tkanica» koja je izvela splet  pesama sa Kosova i Metohije.
 
Održan parastos Zoranu Đinđiću
Napisao A.M.   
petak, 12 mart 2010 16:12
Danas je u Hramu Svetog Save, na sedmu godišnjicu pogibije bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića, održan parastos. Parastosu su prisustvovali članovi Gradskog odobra Demokratske stranke, i poštovaoci ličnosti Zorana Đinđića. Parastos su služili sveštenici Hrama Svetog Save.

Po završenoj molitvi, medijima se obratio Dejana Srećković, ispred GO Demokratske stranke. On se osvrnuo na ličnost Zorana Đinđića, podsećajući na vreme  u kome je on delovao.
 
<< Početak < Prethodna 31 32 33 34 35 36 37 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2005 - Your Company Name - design my rockettheme.com spacer.png, 0 kB