spacer.png, 0 kB
    Wetter Ostsee
BETA vesti

Find more about Weather in Краљево, RB
Click for weather forecast

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Forum
Javni oglas za postavljanje kioska
Napisao KV Online   
četvrtak, 21 novembar 2013 14:33

Gradsko veće grada Kraljeva  raspisalo je javni oglas za prikupljanje zatvorenih ponuda u postupku davanja javne površine u zakup radi postavljanje kioska na teritoriji grada Kraljeva za ekstra, prvu, drugu i sestu zonu i javni oglas  za prikupljanje zatvorenih ponuda u ponovljenom postupku davanje javne površine u zakup radi postavljanja kioska na teritoriji grada Kraljeva za treću,četvrtu i petu zonu. Obaveštavaju se sva zainteresovana lica da bliže informacije o predmetnim oglasima mogu naći, na sajtu grada Kraljeva www.kraljevo.org, ili dobiti u kancelariji broj 5 Odeljenja za urbanizam, gradjevinarsvo i stambeno-komunalne delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva i putem telefona na broj 036 306 208

 
Raspisan konkurs za novčanu pomoć učenicima
Napisao KV Online   
četvrtak, 07 novembar 2013 19:22

УПРАВНИ ОДБОР ФОНДАЦИЈЕ "ПЕТАР БОГАВАЦ – АНЂЕЛКО САВИЋ" је на петој седници одржаној дана 06.11.2013. године, разматрајући текст Конкурса за доделу 100 једнократних новчаних помоћи ученицима, донео следећу
О Д Л У К У
             І РАСПИСУЈЕ СЕ Конкурс за доделу 100 једнократних новчаних помоћи ученицима за 2013. годину следеће садржине:            "Право учешћа на конкурсу имају следеће категорије корисника, који уз пријаву, која се преузима на сајту Града Краљева (адреса сајта: www.kraljevo.org - огласна табла) или у канцеларији 221 Градске управе града Краљева, доставе следећу документацију у оригиналу или овереној копији:            1. Редовни ученици средњих школа са постигнутим одличним општим успехом у претходним школским годинама и просеком већим од 4,49, са пребивалиштем на територији Града Краљева најмање 6 месеци пре објављивања конкурса и лошег материјалног стања са просеком укупних примања по члану домаћинства испод 11.078,70 динара у нето износу (без пореза и доприноса),              2. Редовни ученици, који су постигли запажене резултате из области знања, науке, уметности и спорта у 2013. години, освајањем једног од прва три места на званичном међународном, републичком или окружном-регионалном такмичењу или првенству по програму надлежног министарства и државни репрезентативци у екипном спорту у спортској дисциплини чланици Олимпијског комитета Србије, са пребивалиштем на територији града Краљева, најмање 6 месеци пре објављивања конкурса,  
        Једнократне новчане помоћи по овом основу утврђују се у укупном броју за 20 корисника.
             Пријаву на конкурс са комплетном потребном документацијом предати у канцеларију број 221 Градске управе града Краљева, Трг Јована Сарића број 1.
            Конкурс је отворен  закључно са 22.11. 2013. године.
            
            Сва потребна обавештења у вези конкурса могу се добити у канцеларији број 221 Градске управе града Краљева или на телефон: 036/306-040.
                УПРАВНИ ОДБОР ФОНДАЦИЈЕ "ПЕТАР БОГАВАЦ - АНЂЕЛКО САВИЋ"
                   Број 5-1/13-VI, дана 06.11.2013. године
                            ПРЕДСЕДНИК УО ФОНДАЦИЈЕ                                        Сретен  Јовановић

 
Zdravo, kako ste?
Napisao KV Online   
četvrtak, 24 oktobar 2013 16:22

Две недеље од почетка обимног истраживања здравља становништва Србије највише домаћинстава контактирано у Београду, Браничевском округу, Јужном Банату и Шумадији. Одзив бољи у сеоским срединама.Београд, 20. октобар 2013. godine –  Истраживање здравља становништва, које Министарство здравља спроводи у сарадњи са Институтом за јавно здравље Србије ,,Др Милан Јовановић Батут“, у оквиру реализације пројекта „Пружање унапређених услуга на локаном нивоу“-ДИЛС који се финансира из кредита Светске банке, започето је пре две недеље на територији целе Србије.  До сада је највише домаћинстава контактирано у Београду, Браничевском округу, Јужном Банату и Шумадији.  За сада временски услови не отежавају рад на терену,  а анкетарски тимови, на основу инструкција, прво обилазе најудаљенија (најнеприступачнија) места.  Одзив је за сада према очекивањима добар, бољи у сеоским срединама. На терену је 77 трочланих екипа, односно 231 анкетар, који до краја новембра треба да посете укупно 6500 домаћинстава у 139 општина, у градским и сеоским срединама. Испитаници се бирају методом случајног узорка, а истраживањем ће бити обухваћено око 19 000 грађана. После истраживања здравља становништва Србије, рађених 2000. и 2006. године, ово, треће по реду треба да покаже до каквих је промена дошло у понашању и навикама, какве су потребе становника у односу на здравље и коришћење здравствене заштите и омогућити ефикасно планирање даљих активности и мера Министарства здравља Републике Србије.Истраживање здравља становништва Србије траје до 30. новембра 2013. године.

 
Dodeljene nagrade povodom Kraljevdana
Napisao KV Online   
utorak, 08 oktobar 2013 10:01

Na svečanoj sednici Gradske skupštine, povodom Kraljevdana koji se obele\ava 7.oktobra na dan slave Stefana Prvovenčanog, dodeljene su diploma i priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama u 2013.godini.
Diplome zaslužnih gradjana Kraljeva dobili su Ljubodrag Duci Simonović, košarkaš, književnik i profesor, Vladimir Jovanović, doktor medicinskih nauka, neurohirurg u oblasti medicine.
Oktobarska nagrada je dodeljena Miroljubu Dugaliću, novinaru za predani novinarski rad I doprinos gradu.  Po odluci gradonačelnika Kraljeva Dragana Jovanovića, za počasnog gradjanina proglašen je Milomir Glavčić, za dugogodišnji humanitarni rad i pomoć Kraljevu, od kojih je poslednja u vrednosti od million evra za izgradnju pešačkog mosta preko Ibra.  Nagradu je u ime dobitnika primio njegov rodjak Radoje Glavčić.  
Posthumno, porodici profesora Vitomira Dmitrovića, koji je početkom ove godine poginuo na pešačkom prelazu žrtvujući svoj život kako bi zaštitio koleginicu, dodeljena je zahvalnica za požrtvovanost.
Nagrade je uručio predsednik Gradske skupštine Sreten Jovanović.
Gradonačelnik Jovanović je kazao da ,,niko ne treba da se uzoholi misleći da je najvažniji i nezamnjljiv.
- Dosta toga smo započeli i mi i naši prethodnici. Dosta toga smo započeli. Mi I naši prethodnici. Izgledni su mnogi poslovi, izgledno je bolje vreme od ovoga. Ali se najpre sa baš ovim vremenom moramo izboriti. Za to su nam potrebni zajedništvo, dogovor, dobra volja i namera.. Ako toga ne bude zaparložiće se i gradjevine i naši naumi, kazao je Jovanović.

 
Rad Zadužbine Andjelka i Tatije Savić obnovljen
Napisao KV Online   
utorak, 13 avgust 2013 22:35


Gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanovic i direktor Fondacije "Solidarnost Srbije" Vladimir Ilic potpisali su danas  Protokol o saradnji koji odrazumeva pokretanje inicijative za obnovu rada, odnosno osnivanje Zadužbine Andjelka i Tatije Savić u Kraljevu.
Ciljevi Zadužbine, su prosvetno humani kako se navodi u Protokolu,  a grad i Fondacija "Solidarnost Srbija" će tokom njihove realizacije  komunicirati sa institucijama, kompanijama, privrednicima i pojedincima.
Naš je zajednički cilj da podignemo svest ljudi o značaju zadužbinarstva sa početka 20. Veka. Vođene tom idejom, lokalna zajednica I Fondacija ,,Solidarnost” Srbija pokrenule su akciju da objekat ,,Zadužbina” koji pripada Fondu ,,Andjelko I Tatija Savić”, privedu originalnoj nameni. U testament nekadašnjenog krlajevačkog bogataša I dobrotvora iz 1924.godine navedeno je da Andjelko Savić, zgradu ,,Zadužbine” na uglu sadašnjih ulica Miloša Velikog I Hajduk Veljkove, ostavlja siromašnoj školskoj omladini I iznemoglima”, kazao je gradobačelnik Jovanović.
Predsednik ,, Fondacije "Solidarnost Srbije" Vladimir Ilić, rekao je ovom prilikom da je uz pomoć Aleksandra Erca došao do informacija da u Kraljevu postoji jedna takva zadužbina.
,,Došli smo do zaključka da ukoliko ne pomognemo I obnovimo njen rad, ova zadužbina će se ugasiti. Potpisivanje protokola je prvi korak, a budući su prikupljanje sredstava za obnovu zgrade zadužbine i restauraciju i sanaciju cele zgrade, koja će biti u funkciji za one je zadužbinar i namenio. To su siromašna deca Kraljeva i, na zgradi piše i za pomoć starim licima”, rekao je Ilić, dodavši da je ova Fondacija u okviru obnavljanja Zadužbine, u Ribnici dobila na korišćenje kuću od 100 metara kvadratnih.
,,U toj kući bi siromašna deca koja pohadjaju škole, ili studiraju u Kraljevu, a nisu odavde, besplatno boravila, I ta bi aktivnost bila uklopljena u rad ove zadužbine koju danas faktički osnivamo”, kazao je Ilić.

 
Odgovor gradonačelnika na otvoreno pismo
Napisao KV Online   
četvrtak, 14 mart 2013 16:20

Poštovani gospodine Markoviću,

U ime gradonačelnika Kraljeva Dragana Jovanovića prenosim Vam njegov stav da je predlog koji ste uputili u otvorenom pismu upućenom njemu i na adrese nekih institucija konstruktivan, da će o njemu razmisliti i blagovremeno se javiti.  

Na sastanak koji je u kabinetu gradonačelnika održan u ponedeljak, 11. marta došli su predstavnici medija koji su pisanim zahtevom upućenim kabinetu tražili razgovor sa gradonačelnikom. To nije bio dogovor o raspodeli sredstava, već je prisutnim predstavnicima medijima predočen stav vrlo sličan onome koji Vi iznosite u svom otvorenom pismu, a to je da raspodela subvencija medijima mora da bude propisana, transparentna i da će se o njoj odlučivati na osnovu javnog poziva.


S poštovanjem,

Marina Miljković Dabić
stručni saradnik za odnose sa javnošću
Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
036 306 053   064 89 12 033

 
Otvoreno pismo gradonačelniku Kraljeva
Napisao P.M.   
sreda, 13 mart 2013 13:33

 

Još od vremena pokojnog gradonačelnika Miloša Babića, pa zaključno sa vremenom u koje ste zagazili Vi i vaša stranka, mediji u celini nis zadovoljni raspodelom dotacija iz gradskog budžeta.

Činjenica je da su se u svim ovim mandatima favorizovali određeni mediji, ponajviše „burazerske“ televizije, a mnogo manji značaj pridavao radiju, pisanoj i online štampi. To s jedne strane govori o razumevanju značaja i snage medija i zlo(upotrebi) štampe u lične svrhe.

Kulminacija je bila raspodela dotacija iz budžeta u poslednjoj godini vladavine prethodne vlasti kada su sve kraljevačke televizije dobile u dve rate, uz uslove kome i kada će davati prednost na programu, veoma visoku sumu novca iz tadašnjeg budžeta. O tome da je Ljubiša Simović, tadašnji gradonačelnik, učinio taj potez netransparentno, bez javnog konkursa, složili su se i predsednici novinarskih udruženje, UNS-a (Ljiljana Smajlović) i NUNS-a (Vukašin Obradović).

Međutim, nadali smo se i da ćete Vi , prethodnom deobom nekih zaostalih donacija, učiniti da se sredstva za medije podele ravnomerno... Vi ste takođe netransparentno, samo u novini koju neko čita, a neko ne čita, obaveštili ,,javnost“ da sledi ta raspodela . Čak ste se „da se Vlasi ne sete“, na čelu sa vlasnikom te novine, dogovorili da novinari sami „blago dele“, a da“ Vaše ruke pri tome ostanu čiste“.

Prema tome, niste ni za jotu napredovali u odnosu na prethodne gradonačelnike.

Kao poverenik Nezavisnog udruženja novinara i vlasnik „Kraljevačkih vesti ONLINE“, koje uredno namiruju ob aveze prema državi i gradu, imao bih veoma KONSTRUKTIVAN i ČINI MI SE JEDINO ISPRAVAN PREDLOG za raspodelu subvencija medijima.

  1. 1.Obavezno raspišite konkurs ili javni oglas koji će biti objavljen na svim loklanim medijima (kako bi ste bili transparentni).
  2. 2.Propišite propozicije o oblastima iz kojih će izveštavati mediji (neko politika, neko privreda,neko kultura, neko sport, neko o svemu) i ZATRAŽITE PROJEKTE KOJE ĆE OCENITI NADLEŽNA KOMISIJA.
  3. 3.Dajte razuman rok za izradu projekata.
  4. 4.Komisiju ne bi trebalo da čine samo novinari već i predstavnici Grada, odbornici, ljudi iz javnog života.

(Ugledajte se na konkurs koji svake godine sprovodi Ministarstvo kulture npr.)

  1. 5.Sredstva ne bi trebalo da budu prevelika, već zavisno od značaja projekta.

 

Prijateljski pozdrav,

Predrag Marković, poverenik NUNS-a i novinar                              

 

P.S. Uzgred budi rečeno, predstavnik KV Online, nije pozvan na dogovor o raspodeli sredstava za medije koji ste organizovali prošlog ponedeljka!

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2005 - Your Company Name - design my rockettheme.com spacer.png, 0 kB