spacer.png, 0 kB
    Wetter Ostsee
BETA vesti

Find more about Weather in Краљево, RB
Click for weather forecast

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Društvo
Sneg preti da ugrozi saobraćaj na Ibarskoj magistrali
Napisao KV Online   
utorak, 11 decembar 2012 10:24

Visina snega koji od noćas neprestano pada u kraljevačkom do 10,00 sati jutros  kreće se između 30 i 40 santimetara u gradskom i prigradskom području i joć uvek nije izazvao saobraćajne zastoje na Ibarskoj magistrali, gradskim i prigradskim saobraćajnicama, rekao je danas za KV Online Radoica Kočović, načelnik Štaba za vanredne situacije.
,, Saobraćajne patrole po nalogu Štaba neprestano prate situaciju na putevima, i ukoliko bude potrebno pravovremeno će na Ibarskoj magistrali koja je joć uvek prohodna , isključiti teretni saobraćaj,  a kako ne bi dosslo do zastoja  obustaviće se kretanje vozila jednom trakom zbog  čišćenja druge“, kazao je Kočović.
On je rekao da se putni pravci u okolini Kraljeva zbog intenzivnog suvog snega neprestano čiste, i da su putevi prema Goccu i na pravcu Ussche- Studenica prema Ivanjici još uvek prohodni.
Kočovich je naveo da su dalekovodi za prenos električne energije za sada bezbedni jer pada suv sneg.
,,S obzirom  da sneg neprestano pada, nije isključena mogućnost da za nekih pet sati situacija u Kraljevu bude otežana “.
O stanju gradskih i prigradskih saobraćajnica stara se javno preduzeće Putevi koje za dolazeću zimu  raspolaže sa 600 tona agregata, 300 tona soli, i mehanizacijom spremnom za posipanje i raščišćavanje puteva.
O Ibarskoj magistrali se stara preduzeće Putevi-Novi Pazar.
Snabdevanje grada osnovnim namirnicama jošuvek se odvija redovno.

 
Kraljevački putari spremno dočekali sneg
Napisao KV Online   
nedelja, 09 decembar 2012 14:30

Prvi sneg koji je neprestano padao cele noći u kraljevačkom kraju,  nije izazvao veće nevolje na gradskim saobraćajnicama i lokalnim putevima, rekao je za KV Online  Milenko Anđelić, zamenik upravnika Zimske službe održavanja JKP Putevi.
- Za Bogutovac i Gledić jutros su poslata vozila, a u gradu su aktivna tri kamiona sa noževima i posipačima, kao i dve radne mašine. Sneg nije veliki, pa  teška mehanizacija još uvek stoji, kaže Anđelić.
Ovo preduzeće  pred dolazeću zimu raspolaže sa 600 tona agregata i 300 tona soli, a mehanizacija  je spremna za posipanje i raščišćavanje puteva.
U Kraljevačkoj saobraćajnoj policiji saznajemo da se saobraćaj na Ibarskoj magistrali juče odvijao normalno , kao i u gradu i okolini.

 
Nikolić – Bogati da se ugledaju na Miodraga Kostića
Napisao KV Online   
četvrtak, 29 novembar 2012 19:01

Tomislav Nikolić Predsednik Republike Srbije, danas je u Kraljevu otvorio kuću za potrebe mladih iz SOS Dečijeg sela na Beranovcu. Ova kuća vredna 200.000 evra je izgrađena donacijom MK Grupe  Miodraga Kostića, za koga je Nikolić kazao da je ovim primerom pokazao drugima koji imaju više nego što im je potrebno, kako mogu da pomognu u socijalnom smislu.
- Ako je MK Grupa povukla nogu i pokazala drugim grupama i akcionarskim kompanijama kako bi trebalo da se ponašaju socijalno odgovorno, onda je ovaj njihov doprinos veliki. Nadam se da će se sutra kada budu čitali i gledali snimke sa ovog događaja neki ljudi u Srbiji počešati po glavi i reći da ovom narodu mnogo duguju, kao  i da mu jedan deo moraju vratiti, kazao je predsednik Nikolić.
Predsednik Srbije je istakao da istorija ne pamti koliko je ko imao para, već šta je uradio i koliko je ostavio svom narodu.
U SOS Dečijem  selu  na Beranovcu trenutno je zbrinuto devedesetssestoro dece bez roditeljskog staranja. Novosagradjena kuća u Cerskoj ulici broj 8. sagrađena  je za decu u kojoj  će živeti posle  završenog osmog razreda osnovne škole.

 
Obeležena doktorska slava
Napisao P.M.   
sreda, 14 novembar 2012 14:19


Zdravstveni radnici Z.C. “Studenica” obeležili su danas svoju slavu Sveti Kozma i Damjan u prisustvu brojnih zvanica.
Sveti Kozma i Damjan smatraju se zaštitnicima lekarske profesije .Posler sečenja slavskog kolača lekarima se obratio protojerej Ljubinko Kostić  čestitajući slavu  u ime vadile Žičkog Hriizostoma, koji je zbog bolesti sprečen da prisustvuje slavi.
U ime Odeljenja patronaže I kućne nege goste je poydravila dr Rada Novalkovič. a ispred Z.C. “Studenica” direktor, dr Zvonko Veselinović.

Prema predanju, svetitelji su pomagali i lečili ne tražeći za uzvrat ništa "radi dobitka i bogaćenja, već Boga radi", pa su u narodu poznati i kao "sveti besrebrenici".

"Sveti Kozma i Damjan, braća po telu, rodom iz Azije, sijali su dobrim delima, pa dobiše od Boga dar isceljenja i darovaše zdravlje i dušama i telima lečeći svaku slabost i svaku nemoć", zapisao je vladika Nikolaj Velimirović.

Po smrti svetitelja, sahranjeni su zajedno u mestu Feremanu shodno otkrovenju Božjem, te ostadoše čudotvorci kako za života, tako i posle smrti. Narod je nastavio da ih priziva u bolesti i nevolji i do danas.

Svetitelji Kozma i Damjan predstavljeni su na ikonama i freskama u srednjevekovnoj odeždi, s kovčežićima u kojima su nosili lekove.

Jedna od najpoznatijih fresaka sa likovima svetih Kozme i Damjana nalazi se u Pećkoj patrijaršiji, iznad sarkofaga arhiepiskopa Danila Drugog.

 
Obeležena doktorska slava
Napisao P.M.   
sreda, 14 novembar 2012 14:08


Zdravstveni radnici Z.C. “Studenica” obeležili su danas svoju slavu Sveti Kozma i Damjan u

prisustvu brojnih zvanica.
Sveti Kozma i Damjan smatraju se zaštitnicima lekarske profesije .Posler sečenja slavskog

kolača lekarima se obratio protojerej Ljubinko Kostić  čestitajući slavu  u ime vadile

Žičkog Hriizostoma, koji je zbog bolesti sprečen da prisustvuje slavi.
U ime Odeljenja patronaže I kućne nege goste je poydravila dr Rada Novalkovič. a ispred Z.C.

“Studenica” direktor, dr Zvonko Veselinović.

Prema predanju, svetitelji su pomagali i lečili ne tražeći za uzvrat ništa "radi dobitka i

bogaćenja, već Boga radi", pa su u narodu poznati i kao "sveti besrebrenici".

"Sveti Kozma i Damjan, braća po telu, rodom iz Azije, sijali su dobrim delima, pa dobiše od

Boga dar isceljenja i darovaše zdravlje i dušama i telima lečeći svaku slabost i svaku

nemoć", zapisao je vladika Nikolaj Velimirović.

Po smrti svetitelja, sahranjeni su zajedno u mestu Feremanu shodno otkrovenju Božjem, te

ostadoše čudotvorci kako za života, tako i posle smrti. Narod je nastavio da ih priziva u

bolesti i nevolji i do danas.

Svetitelji Kozma i Damjan predstavljeni su na ikonama i freskama u srednjevekovnoj odeždi, s

kovčežićima u kojima su nosili lekove.

Jedna od najpoznatijih fresaka sa likovima svetih Kozme i Damjana nalazi se u Pećkoj

patrijaršiji, iznad sarkofaga arhiepiskopa Danila Drugog.

 
Obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu
Napisao P.M.   
nedelja, 11 novembar 2012 11:54

Obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu
Polaganjem venaca na spomenik Srpskom vojniku u centru grada danas je u Kraljevu obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u čitavom svetu državnim manifestacijama koje se održavaju 11. novembra u 11.00 časova u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine u 11.00 časova kada je na snagu stupilo primirje u Prvom svetskom ratu.

Zakonom o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji uvršten je i 11. novembar kao Dan primirja u Prvom svetskom ratu, koji, kako je saopšteno iz kabineta predsednika Republike, treba obeležavati na vidljiv i upečatljiv način, a jedna od mogućnosti je nošenje amblema sa cvetom Natalijina ramonda.

Natalijina ramonda je biljka koja raste u Srbiji, uglavnom na istoku, ali i na planini Nidže u Makedoniji, čiji je najviši vrh Kajmakčalan. Njena simbolika je višestruka, kako zbog staništa, tako i zbog imena - cvet nazvan po kraljici Nataliji Obrenović.

Cvet Natalijina ramonda je poznat i kao cvet feniks koji se, i kada se potpuno osuši, ako se zalije, može oživeti, što ukazuje na vaskrs srpske države iz pepela posle Prvog svetskog rata, kaže se u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

 
Ambasador Švedske- IKEA će investirati preko milijardu dolara na srpsko tržište
Napisao P.M.   
subota, 10 novembar 2012 00:28


Ambasador Švedske- IKEA će investirati preko milijardu dolara na srpsko tržište

 Švedski ambasador u Beogradu Krister Asp, rekao je juče u Kraljevu da njegova zemlja pregovara sa Vladom Republike Srbije o poslovima koje  komanije IKEA ima na srpskom trzzisstu, na kome već posluje 70 firmi iz ove zemlje.

 

-IKEA je spremna da u Srbiju uloži više od miliradu dolara, a podrsska koju u ovom trenutku dobijamo od Vlade Republike Srbije  je veoma dragocena, jer će od ove investicije obe strane imati koristi.- kazao je Asp na sastanku ambasadora četrnaest  zemalja Evrope i Južne Amerike sa predstavnicima  Rasskog okruga.

 

Sastanak ambasadora akreditovanih u Beogradu je treći u nizu koji je organizovao savetnik predsednika Republike za privredu i ekonomski razvoj, Predrag Mikić.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2005 - Your Company Name - design my rockettheme.com spacer.png, 0 kB