spacer.png, 0 kB
    Wetter Ostsee
BETA vesti

Find more about Weather in Краљево, RB
Click for weather forecast

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Hronika
Uhapšeni vlasnici ribnjaka na kome je stradao ribolovac
Napisao KV Online   
utorak, 10 jul 2012 09:37

Nenad C. (37) i Mirko C. (64) iz Kraljeva, vlasnici ribnjaka Savin raj u Lascu kod Kraljeva, kao  i Slobodan B. (36) iz Čačka uhapšeni su posle sprovedene istrage zbog pogibije ribilovca Zorana B. (51) iz Kraljeva na ovom ribnjku 14.aprila ove godine, saopštila je danas Policijska uprava Kraljevo.
 
Oni se sumnjiče da su poccinili krivična dela protiv opšte sigurnosti u vezi izazivanja opšte opasnosti, kao i krivična dela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.
 
Zoran B. je pecajući na ovom ribnjaku ribolovačkim stapom zakačio strujni kabal rastegnut izmedju dva dalekovoda, i od strujnog udara preminuo na licu mesta.
 
Policija je ustanovila da su Nenad i Mirko C. izgradili veštačko jezero sa ugostiteljskim objektom koje je korišćeno kao ribnjak i kupalište, u suprotnosti sa Zakonom o energetici i bez vodnih uslova i dozvole odseka Republičke direkcije za vode.
 
Građevinska inspekcija je 2.jula pokušala da ostvari vid u dpozvole na osnovu kojih su objekti izgrađeni, ali su im vlasnici onemogućili inspekcijski nadzor.
 
Nenad C. , Mirko C. , Slobodan B. i Bratislav T. (53) koji je takođe obuhvaćen krivičnom prijavom za sprečavanje službenog lica u vrssenju dunosti, pokušali su da spreče policiju u kontroli ugostiteljskog objekta na ribnjaku Savin raj u Lascu.
 
Veće Osnovnog suda u Kraljevu je Nenadu C. , Mirku C. i Slobodanu B. odredio pritvor do 30 dana.

 
Ubistvo u ispred kockarnice
Napisao KV Online   
sreda, 04 jul 2012 08:45

Srećko Pavlović (37) ubijen je sinoć oko 20.30 sati ispred kockarnice „Rojal“ na Ibarskoj magistrali u naselju Konarevo kod Kraljeva.  Njegov rođeni brat Srđan Pavlović (33) je upucan iz pištolja u levu butinu ispred kockarnice  Policija je uhapsila Milorada Janića(63) osumnjičenog za ubistvo.
Pre tuče kojoj je prethodila rasprava  braće Pavlović s Miloradom Janićem učestvovalo je više osoba i u njoj je povređen je i muškarac D. J. (28).
Pavlovići su posle tuče ubrzo izašli iz kockarnice, a Janić je krenuo za njima i zapucao iz pištolja. Meci su pokosili Srećka Pavlovića, koji je preminuo na licu mesta, a Srđan je ranjen u levu butinu.

 
Uhapšen serijski kradljivac
Napisao D.M.   
četvrtak, 28 jun 2012 16:45

Hapšenjem Sedata G. (21) iz Kraljeva, rasvetljena je serija deset tesskih kradja poccinjenih tokom ove godine na podruccju Kraljeva, saopsstila je danas Policijska uprava Kraljevo.
 
U saopštenju se navodi sumnja da je Sedat G. u tri slučaja sam obijao stanove i poslovne objekte , dok je u preostalih sedam to činio sa još jednim licem za kojim se traga.
 
Osumnjičeni je  iz obijenih objekata  iznosio bakrene predmete, električne kablove, alat,  i druge vrednosti procenjene na više od 230.000 dinara, prodavao ih i novac trošio za svoje potrebe.
 
Sedat G. je uz krivičnu prijavu za više teških krađa, priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Kraljevu koji mu je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

 
Molotovljevim koktelom zapalio dva automobila
Napisao KV Online   
utorak, 12 jun 2012 16:18

Zlatan Ž. (50) iz Kraljeva je uhapšen je zato što je  11.juna oko 2,00 sata posle ponoći sa maloletnim sinom u Romskom naselju 1. u Grdici bacio zapaljen molotovljev koktel na parkirano vozilo marke ,,reno ispejs“ vlasništvo Bojana M. (30) iz Kraljeva, izazvavši pozzar koji se preneo na drugi automobil ,,reno laguna“, saopštila je danas kraljevačka policija.
 
Ovom pozzaru koji su ugasili vatrogasci i u kome su oba parkirana automobila u potpunosti izgorela, u subotu uveče oko 19,00 sati prethodio je konflikt zbog korišćenja puta kada je Bojan M. sa Sašom S.(23) i Danijelom M. (28) došao u dvorište Zlatana ZZ. u Stadionsku ulicu Romskog naselja 2. gde su ga fizički napali.
 
Zbog učestvovanja u tuči i izazivanja lakih telesnih povreda, istražni sudija Osnovnog suda u Kraljevu je Bojanu M. Saši S. i Danijelu M. odredio pritvor do 30 dana.
 
Zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, Zzlatanu ZZ. je istražni sudija odredio pritvor do 30 dana, a za njegovog maloletnog sina je dostavljen izveštaj Višem javnom tuzzilaštvu za isto krivično delo.

 
Od molera iznuđivao novac
Napisao KV Online   
petak, 01 jun 2012 16:21

Aleksandar V. (33) iz Kraljeva je uhapšen zbog sumnje da je više puta telefonom pretio Kraljevcaninu R.P. (31) optužujuchi ga da ga je pokrao dok je u njegovom stanu izvodio molerske radove, saopštila je danas Policijska uprava Kraljevo.

U saopštenju se navodi da je oštecheni moler R.P.,  Aleksandru V. osumnjicenom za krivicno delo iznude, do sada vecdva puta predao novac u ukupnom iznosu od 19.000 dinara.

Policija je Aleksandru V. odredila pritvor do 48 sati posle cega che biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Kraljevu.

 
Policijski službenik prisvajao novac za uplatu saobracajnih kazni
Napisao KV Online   
petak, 01 jun 2012 16:05

Protiv policijskog  službenika Gorana.M. (41) iz Kraljeva podneta je krivicna prijava zbog sumnje da je prilikom postupanja po naredbama Prekšajnog suda u Kraljevu od više lica uzeo novac radi uplata za neplacene saobracajne kazne, a novac zadržavao za sebe, saopštila je danas Policijska uprava Kraljevo.

U policijskom saopštenju se navodi da je Goran M. osumnjicen i da je falisfikovanim nalozima za uplatu razduživao zadužene naredbe kod Prekršajnog suda

Protiv Gorana M. je pokrenut disciplinski postupak i doneto je rešenje o privremenom udaljenju iz službe.

 
Zaplenjene cigarete vredne 1,4 miliona dinara
Napisao KV Online   
petak, 01 jun 2012 15:49

Tokom tri akcije otkrivanja švercovanih cigareta na Ibarskoj magistrali izmedu Raške i Kraljeva, u mestima Biljanovac, Baljevac i Progorelica, policija je juce zaplenila vechu kolicinu cigareta bez neophodne dokumentacije u vrednosti od oko 1,4 miliona dinara, saopštila je danas Policijska uprava Kraljevo.

Policija je u Biljanovcu prilikom kontrole putnickog fozila ,,fiat doblo“ novopazarskih registracija, kojim je iz pravca Raške upravljao Bajram A. (43)  pronašla 500 boksova cigareta marke ,,Monte Karlo“, dok je u Baljevcu kod njegovog rodenog brata Dzafera A. (56), u automobilu ,,golfu IV“ sa registarskim oznaka drugog vozila pronašla istu kolicinu,  iste marke cigareta,

U trecoj akciji,  u Progorelici nadomak Kraljeva u automobilu ,,pasat“ kosovskomitrovackih registracija,kojim je upravljala Marina P. (33), policija je istog dana pronašla 2.377 paklica cigareta ,arke ,,marble“.

Braca Bajram A. i Dzafer A. su uhapšeni i odredeno im je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da su se bavili nedozvoljenom trgovinom i falisifikovanjem isprave, i bice privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Kraljevu.

Protiv Marine P. podneta je krivicna prijava za nedozovoljen promet akciznih proizvoda.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2005 - Your Company Name - design my rockettheme.com spacer.png, 0 kB