spacer.png, 0 kB
    Wetter Ostsee
BETA vesti

Find more about Weather in Краљево, RB
Click for weather forecast

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Hronika
Braća napala ženu tražeći njenog sina
Napisao KV Online   
sreda, 31 jul 2013 12:29

Braća V.A. (37) i P.A. (27) osumnjičeni su da su juče ujutro u Jovcu oko 3,00 sata fizički nasrnuli na M.T. (48), preteći joj i vređajuchi je, i protiv njih je podneta krivična prijava zbog ugrožavanja sigurnosti,  saopštila je danas policijska uprava Kraljevo.

Prema saznanjima Bete, sumnja se da su  braća napala M.T. ispred njene porodiccne kuće u Jovcu govoreći joj pogrdne reči i stežući je rukama u predelu vrata, tražeći njenog sina.

Tokom pretresa stana i drugih prostorija u kome žive osumnjičena braća, po nalogu istražnog sudije,  pronađeno je pet puščanih metaka kalibra 7,9 za koje se dozvola ne izdaje, a sumnja da su vlasništvo njihove majke R.A. protiv koje je takođe podneta kriviccna prijava.

Osumnjičenoj braći V.A. i P.A. određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Kraljevu.

 
Počele pripreme za vežbu spasavanja ,,Ibar 2013“
Napisao KV Online   
utorak, 11 jun 2013 18:25

Данас je у Магличу код Краљева у просторијама Кајак клуба „Ибар“, одржан је припремни састанак у циљу припреме здружене вежбе спасавања на води „Ибар 2013.“, који се већ традиционално  по девети пут, одржати 22. јуна од подножја средњевековног града Маглич, па низводно 14 километара реком Ибар до Матарушке Бање.

Припремном састанку  су присуствовале све вође тимова из свих управа у седишту из свих организационих јединица Сектора за ванредне ситуације, Горске службе спасавања Србије, Црвеног крста Краљево, Добровољног ватрогасног друштва Краљево, Полицијске управе Краљево, Кајак клуба „Ибар“ из Краљева и представници Одељења за здравствену и психолошку превенцију Сектора за ванредне ситуације.

Састанак су водили начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Горан Николић, начелник Националног тренинг центра Александар Лазаревић, начелник Управе цивилне заштите Живко Бабовић, као и начелник Одељења за ванредне ситуације, командант штаба Радоица Кочовић и командант вежбе Иван Радивојевић.
 
Урађена је детаљна анализа претходне вежбе „Ибар 2012.“, формулисани су циљеви вежбе: стицање нових знања и вештина приликом спасавања на води, као и увежбавање и коориднација свих специјалистичких тимова који учествују у ванредним ситуацијама спасавања на води. Закључено је да вође тимова одрже припремне састанке и са својим тимовима ради предузимања свих  мера безбедности.

На крају, приказан је и 20-минутни документарни филм „Тврђава“ о спроведеној вежби „Ибар 2012.“, који је режирао и снимио Славољуб Пешић из Клуба за екстремне спортове из Врања, у организацији команданта Ватрогасно – спасилачке јединице Врање Ведрана Ташковића.
 
    Као и претходне године, 21. јуна дан уочи вежбе, у подножју средњевековног града Маглича, биће формиран Камп за смештај учесника, где ће све екипе бити смештене ради припреме својих чамаца и опреме за вежбу.

Вежба „Ибар 2013.“, са око 350 учесника, ће почети 22. јуна у 8 сати, постројавањем учесника и отварањем вежбе на којој ће бити одржана едукација о понашању на реци, управљању пловилом и мерама безбедности, обука пружања прве помоћи дављенику, вежба специјалистичких регионалних тимова за спасавање на води, спасавање из рушевина и Горске службе спасавања, прелазак преко реке и спасавање из воде.

 
Maloletnik napastvo žene na ulici simulajući seksualni odnos
Napisao P.M.   
petak, 17 maj 2013 00:04


Zbog sumnje da je poćinio tri krivična dela nedozvoljnih polnih radnji na ženama, policija je sasslušala jednog šesnaestogodišnjaka iz Kraljeva u prisustvu branioca i radnika Centra za socijalni rad, saopštila je Policijska uprava Kraljevo.
Sumnja se da je maloletnik na području Kraljeva tokom poslednja dva meseca u noćnim satima fizički nasrtao na sredovečne zzene, obarao ih na zemlju i simulirao seksualni odnos, navodi se u saopštenju.
Izveštaj o saslušanju osumnjičenog maloletnika je dostavljen Višem javnom tužilasstvu u Kraljevu.
Zbog sumnje da je ovaj maloletnik u počinio visse krivičnih dela, Policijska uprava Kraljeva je zamolila oštechene da ih prijave.

 
Upalili automobil saobraćajcu
Napisao P.M.   
utorak, 09 april 2013 14:50


Automobil saobraćajnog policajca Dejana.N. iz Kraljeva zapalile su prošle noći nepoznate osobe bacivši na vozilo molotovljev koktel ili benzin iz kanistera koji su zatim uklonili.Kako je rečeno Kraljevačkim vestima incident se desio posle ponoći, oko 12 i 30 minuta.
Vlasnik zapaljenog automobila nam je rekao da je najpre pomislio da je pred kučom, u blizini je raskrsnica, došlo do strahovitog sudara i da je ubedjen da će počinioci paljevine biti brzo lišeni slobode jerv su ih snimile kamere sa susednih zgrada.
Predsednik predsedništva Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Goran Radovanović zatražio je hitnu reakciju nadležnih i kažnjavanje krivaca.
Radovanović je upozorio i da su policajci sve više na meti napada.

 
Saopštenje Policijske uprave Kraljevo
Napisao KV Online   
ponedeljak, 25 februar 2013 22:22

Poslednjih dana među građanima grada Kraljeva pojavile su se imformacije da je silovana jedna maloletna osoba koja je u međuvremenu preminula u Kliničko bolničkom centru u Kragujevcu. Obaveštavamo građane i medije da su pripadnici Policijske uprave Kraljevo u tom pravcu izvršili sve neophodne provere i da nisu našli konkretne dokaze da se ovaj događaj zaista i desio. Naime, Policijskuj upravi Kraljevo nije prijavljeno nikakvo silovanje maloletne osobe. Proverama u Zdravstvenom centru Studenica i Kliničko bolničkom centru u Kragujevcu, takođe je potvrđeno da nemaju nikakva saznanja o takvom događaju.
Molimo građane da ukoliko poseduju kakva konkretna saznanja o ovakvim i sličnim događajima, obaveste nadležnu službu policije na brojeve 192 ili 036/364-265.

 
САОПШТЕЊЕ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ КРАЉЕВО
Napisao P.M.   
ponedeljak, 25 februar 2013 14:11

 

Последњих дана међу грађанима града Краљева, појавиле су се информације да је силована једна малолетна особа која је у међувремену преминула у Клиничко-болничком центру у Крагујевцу.

Обавештавамо грађане и медије да су припадници Полицијске управе Краљево у том правцу извршили све неопходне провере и да нису нашли конкретне доказе да се овај догађај заиста и десио. Наиме, Полицијскoj управи Краљево није пријављено никакво силовање малолетне особе.

Проверама у Здравственом центру „Студеница“ у Краљеву и Клиничко-болничком центру у Крагујевцу такође је потврђено да немају никаква сазнања о таквом догађају.

 

Молимо грађане да, уколико поседују било каква конкретна сазнања o оваквим и сличним догађајима, обавесте надлежну службу полиције на бројеве телефона 192 или 036/364 – 265.

 

 

 
Uhapšen načelnik kraljevačke turističke inspekcije
Napisao P.M.   
subota, 26 januar 2013 00:03

 

Novopazarska policija uhapsila je načelnika Odeljenja turističke inspekcije iz Kraljeva Radosava Komadinića (60) zbog osnovanje sumnje da je počinio krivično delo primanja mita, rečeno je  u Policijskoj upravi u Novom Pazaru.Komadiniću, koji je uhapšen u četvrtak uveče, najpre je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a istražni sudija je jučedoneo odluku o određivanju pritvora do 30 dana.   

Komadinić je, naime, u svojstvu načelnika turističke inspekcije obilazio turističke i ugostiteljske objekte na području više opština Raške oblasti i izricao novčane kazne ukoliko bi nailazio na neke nepravilnosti u njihovom radu.   

Posebnu pažnju je poklanjao održavanju toaleta, pa je tako prekjuče u Sjenici, prilikom posete lokalu "Art" u tom gradu, ocenio da je toalet nije čist i da vlasniku sleduje kazna.   

On je, međutim, odmah izrazio i spremnost da odustane od kazne ukoliko je gazda spreman da se nagode.Revoltirani vlasnik je, mislivši da je reč o nekom ko se lažno predstavlja kao inspektor, slučaj odmah prijavio policiji koja je Komadinića nedugo potom uhapsila u Dugoj poljani, na putu Sjenica - Novi Pazar, u službenom vozilu Ministarstva finansija.   

Komadinić je priveden nakon što ga je vlasnik "Arta" prepoznao i identifikovao, rečeno je u policiji.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2005 - Your Company Name - design my rockettheme.com spacer.png, 0 kB