spacer.png, 0 kB
    Wetter Ostsee
BETA vesti

Find more about Weather in Краљево, RB
Click for weather forecast

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Škola za buduće glumce
Napisao A.M.   
nedelja, 07 februar 2010 19:22

Polovinom prošlog meseca nastavila je sa radom,,Škola glume,,  Kraljevačkog pozorišta.

 

Stav pozorišnih radnika ove kuće je da bi školu trebalo da vode profesionalni glumci, koji bi edukovali mlade, buduće glumce. Angažovana je Biljana Talić, diplomirana glumica, kraljevačkoj pozorišnoj publici poznata po ulozi u predstavi ,,Samoubistvena pepeljuga,,. Biljana Talić je do sada glumila u tridesetak predstava na sceni Prištinskog pozorišta mladih, kao i na sceni beogradskog KPGT-a.
- Škola danas broji 60 članova, podeljenih u tri grupe, razvrstane prema uzrastima polaznika škole. Članovi mogu biti sva zainteresovana deca za učenje glume, bez obzira na izraženi talenat. Garantovan je napredak svakog deteta. Ako se i ne opredele za profesionalno bavljenje glumom, ona će svakako postati obrazovana publika, kaže Biljana dodaju'i da je baza svih vežbi u ,,Školi glume,, je dečja igra prikladna uzrastu, jer je pozorišna predstava kao čin, jedna kolektivna igra.

Ona je još naglasila da deca u,,Školi glume,, uče i stiču osećaj za kolektivnost, razvijaju maštu, kanališu energiju, kreativnost, stiču uzajamno poštovanje i prema pozornici i publici.

Radi potpune profesionalizacije ovog veoma kreativnog i značajnog projekta za decu i mlade, u ,,Školi glume,, sarađuju Ana Jerotijević, diplomirana glumica zadužena za scenski govor,  i reditelj i umetnički direktor Kraljevačkog pozorišta, Aleksandra Kovačević.  

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2005 - Your Company Name - design my rockettheme.com spacer.png, 0 kB