spacer.png, 0 kB
    Wetter Ostsee
BETA vesti

Find more about Weather in Краљево, RB
Click for weather forecast

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Miodrag Kojić u ,,Maržiku,,
Napisao A.M.   
četvrtak, 04 februar 2010 00:11
U galeriji ,,Maržik,, je otvorena  samostalna izložba mladog kraljevačkog slikara, Miodraga Kojića. Izložbu koja se sastoji od tridesetak radova, slika i kombinovanih tehnika, otvorio je Dušan Jovanović, akademski slikar.
- Kojićeve slike su odraz vapaja nemoćnog čoveka današnjice, čije su ruke uprte ka nebu, ali pre kratke da bi dosegle pomoć. Ta pomoć sa neba neće stići, ako sami nešto ne učinimo. Molitva bez akcije ne znači ništa. Njegove slike govore o rastakanju duše i tela. Lica na crtežima su izobličena, kao što naš duh izobličuju savremeni mediji i tehnologije, rekao je Dušan Jovanović, tražeći razloge Kojićeve reakcije na platnima.
Jovanović se osvrnuo i na samu ulogu slike u savremenom svetu, konstajući da prolazi vreme one slike koja nema vezu sa savremnim svetom, društvom i ljudima,  i nagoveštavajući dolazak vremena slike koja komunicira sa svojim posmatračem. On se založio i za pravac u likovnoj umetnosti koji, kao što to Kojićeve slike čine, reaguje na sve agresivne pojave u društvu.
Miodrag Kojić je rođen 1984. godine u Kraljevu i apsolvent je na Višoj školi stukovnih studija –beogradska politehnika – smer grafičkog dizajna. Do sada je izlagao na više grupnih izložbi, a ovo je njegova prva samostalna izložba.
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2005 - Your Company Name - design my rockettheme.com spacer.png, 0 kB