spacer.png, 0 kB
    Wetter Ostsee
BETA vesti

Find more about Weather in Краљево, RB
Click for weather forecast

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Nova knjiga Živorada Nedeljkovića
Napisao A.M.   
sreda, 16 decembar 2009 23:07
U kraljevačkoj biblioteci predstavljena je knjiga našeg pesnika Živorada Nedeljkovića  «Ovaj svet» koja je izašla u izdanju beogradskog  «Arhipelaga», za koju je kritičar Mileta Aćimović Ivkov rekao da je najbolja poetska knjiga izašla u Srbiji u 2009. godini. O knjizi i poetici Živorada Nedeljkovića govorio je pesnik Dejan Aleksić.
Iako po poetičkim posedima veoma specifičan, Živorad je pesnik koji svojom poezijom otvara prostore za drugačije poetike od one koja je njemu bliska. Njegova sposobnost da asocijativne elemente u svojoj pesmi dovede do instance igre, verovatno je najvitalniji deo njegove poetske prirode i dokaz brzog stvaralačkog refleksa-rekao je Dejan Aleksić i naglasio da konteksti i jesu sastavni deo «Ovog sveta». Božanska običnost, sveprisutna jednostavnost sa naslutivim odjecima drugačijih istina od kojih u ovom svetu bivamo bliži sebi.
Živorad Nedeljković je rođen 1959. godine u Kraljevu. Do sada je objavio devet pesničkih knjiga. Nosioc je «Zmajeve nagrade», nagrade «Branko Miljković» i nagrade «Đura  Jakšić». Od 2002. godine radi kao urednik u izdavačkoj delatnosti kraljevačke biblioteke, a od ove godine i glavni i odgovorni urednik časopisa «Povelja».


 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2005 - Your Company Name - design my rockettheme.com spacer.png, 0 kB