spacer.png, 0 kB
    Wetter Ostsee
BETA vesti

Find more about Weather in Краљево, RB
Click for weather forecast

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Makedonski provalnici obijali stanove po Srbiji
Napisao P.M.   
utorak, 24 april 2012 17:05

Četvorica makedonskih državljana iz Prilepa uhapšeni su u ponedeljak uveče kod Kraljeva pod sumnjom da su tokom ove i prošle godine obijali stanove u gradovima u Srbiji, saopštila je Policijska uprava Kraljevo.
Uhapšeni su Zoran M. (29), Danijel K. (27), Dean M. (21) i Kristijan V. (25), koji se sumnjiče da su počinili najmanje 22 teške krađe na području Kraljeva, Kragujevca, Jagodine, Kruševca, Čačka i Užica i oštetili građane za milionske iznose.
Kako je saopštila policija, kriminalci su obijali stanove uglavnom na višim spratovima i iz njih odnosili novac, zlato, kompjutere i telefone. Živković je rekao da je ova kriminalna grupa bila specijalizovana za obijanje stanova.

- Namenski su rentakar vozilima dolazili u Srbiju, 'odradili' bi nekoliko stanova i odmah se vraćali u Makedoniju. Bili su specijalizovani za lomljenje žleba brave, a odnosili su novac, zlato i tehničku robu manjeg gabarita, kazao je Živković I dodao da kriminalci nisu imali saradnike u gradovima u kojima su počinili krivična dela.
On je dodao da postoje saznanja da je ova grupa obavila i više krivičnih dela u odnosu na dosad poznata I da postoje indicije da su slična dela radili i u Grčkoj i Austriji.

NBačelnik PU Kraljevo je kazao da je sa makedonskom policijom jutros kontaktirano, jer sva ukradena roba je odvezena u Makedoniju, kao I da se tokom operativnog rada na rasvetljavanju ovih krivičnih dela nije sarađivalo sa kolegama iz Makedonije.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će protiv njih biti podnete krivične prijave.

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2005 - Your Company Name - design my rockettheme.com spacer.png, 0 kB