spacer.png, 0 kB
    Wetter Ostsee
BETA vesti

Find more about Weather in Краљево, RB
Click for weather forecast

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Izložba o ličnim uspomenama
Napisao Beta   
utorak, 28 februar 2012 21:37

U Narodnom muzeju u Kraljevu otvorena je postavka pod nazivom "Moje tajno blago", nastala kao rezultat ankete sprovedene medju Kraljevčanima koji su odgovarali na pitanje šta bi želeli da sačuvaju od zaborava.

Tatjana Mihailović, arheolog i koordinatorka projekta "Vašar baštine" u okviru koga je i nastala izložba "Moje tajno blago", kazala je da su u anketi učestvovali gradjani svih starosnih doba od predškolaca do starijih Kraljevčana.

"Posle sučeljavanja njihovih želja šta bi trebalo sačuvati od zaborava, zaključili smo da naši sugradjani o muzeju i njegovoj ulozi u društvu mnogo šire razmišljaju nego što smo mi pretpostavljali", rekla je Mihajlovićka.

Ona je navela da je jedna srednjoškolka poželela da se od zaborava otrgnu dečje igra "školice" i preskakanje lastiša, što je bio deo njenog detinjstva pre nego što su takve igre pale u zaborav zbog masovnog korišćenja kompjutera kod dece.

"Medju eksponatima se nalaze i fotografije Ibra pre izgradnje nasipa, delovi malih ulica, lične uspomene, priče današnje srednjoškolke o svojim vršnjacima pohranjene u staroj škrinji, kao simbol spone sadašnjice i starog kovčega u kome su se nekada čuvale i skrivale tajne", objašnjava koordinatorka projekta.

Ivana Dukić, najbolja kraljevačka besednica, donela je zbirku posvećenu njenom pradedi sa dokumentima za koje je Narodni muzej u Kraljevu veoma zainteresovan, a u postavci je izlaganjem jednog od prvih kompjutera zastupljeno i "novo doba".

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © 2005 - Your Company Name - design my rockettheme.com spacer.png, 0 kB